Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Vloerisolatie kosten (prijs kruipruimte isolatie)

Vloerisolatie kosten (prijs kruipruimte isolatie)

Vloerisolatie is een uitstekende manier om op stookkosten te besparen. En vloerisolatie hoef je maar één keer aan te brengen. Eenmaal de kosten van het aanbrengen terugverdiend maak je dus pure winst.


En die winst loopt gemiddeld op tot 250 euro per jaar. Voor dat geld kun je leuke dingen doen!

Het is dan echter wel zaak dat je de vloerisolatie voordelig laat aanbrengen, maar natuurlijk wel door een deskundige erkende vakman. Des te eerder zijn de kosten terugverdiend.

Wat zijn de kosten van vloerisolatie?

Om je dat makkelijk te maken zijn er offerte-diensten die voor de consument gratis zijn (de isolatie-bedrijven betalen de kosten). Je hoeft eigenlijk alleen maar op te geven wat de maten van de vloer zijn en de offertes komen binnen. Dat zijn er afhankelijk van de offerte-dienst 3 tot 5. Genoeg om en beeld te krijgen van de prijs van vloerisolatie, maar ook weer niet onoverzichtelijk veel.

Goedkope aanbieders van vloerisolatie

En de installatiebedrijven weten dat je meerdere offertes krijgt, dus ze bepalen hun prijs voor de vloerisolatie scherp. Ervaring weet dat de besparing via deze offertes wel kan oplopen tot 40%. Je hebt je kosten van de vloer isoleren dus veel eerder terugverdiend als je via één van de bovenstaande offertediensten de installateurs tegen elkaar uitspeelt.

Wat is vloerisolatie?

Bij een niet geïsoleerde vloer trekt koude lucht door de vloer naar boven. Dat koelt niet alleen de ruimte,  maar je krijgt er ook koude voeten van. Dat is onaangenaam, met als gevolg dat de verwarming snel een standje hoger gezet wordt. Met vloerisolatie zorg je er niet alleen voor dat de vloer niet koud is, maar ook dat de temperatuur beter op peil blijft. De warmte ontsnapt na het isoleren van de vloer immers niet meer via de vloer.

Vloerisolatie zorgt voor  flink lagere energiekosten en lekker warme voeten.

Verschillende soorten vloerisolatie

Er zijn verschillende versies van vloerisolatie. Het kan met PUR aan de onderkant van de vloer. PUR is een synthetisch kunststof schuim. PUR-schuim wordt vaak in de kruipruimte tegen de onderkant van de vloer aangebracht. PUR-schuim isoleert zeer goed en is naadloos aan te brengen. Helaas is het wel een duur materiaal, waardoor de kruipruimte isoleren met PUR vrij duur is. Maar kwaliteit kost nu eenmaal geld.

Jetspray is een spray gemaakt van een minerale wol die voor meer dan driekwart uit gerecycled glas bestaat. Ook jetspray isoleert goed en is (met een spuitbus) naadloos aan te brengen. Vloerisolatie met jetspray is wat goedkoper.

Isolatiekussens

Ook isolatiekussens van polyester of polyetheen worden in de kruipruimte aangebracht. Dit is een goede manier van kruipruimte isolatie. Let bij isolatiekussens op het aantal luchtlagen. Hoe meer luchtlagen, hoe beter de isolatie. Isolatiekussens kunnen een heel goede isolatie geven maar zijn wel duur.

EPS-parels of EPS-chips

EPS is piepschuim, en daar kun je ook bolletjes of chips mee maken waarmee je dan de kruipruimte vult. Natuurlijk is deze vorm van de kruipruimte isoleren alleen haalbaar bij heel lage kruipruimtes. Deze zijn snel gevuld.

Na de vorm van kruipruimte isolatie kun je niet meer kruipen in de kruipruimte en de kosten kunnen flink oplopen als de kruipruimte wat ruimer is. Bovendien is de isolatiewaarde van EPS-parels en EPS-chips niet best. Geen aanrader voor vloerisolatie dus. Al worden ze nog wel gebruikt in vochtige kruipruimtes. Daar kunnen ze namelijk goed tegen.

De deskundige installateurs waarvan je via bovenstaande offerte-sites offertes ontvangt kunnen je een deskundig advies geven over de voor jouw huis beste en goedkoopste vloerisolatie.

Zie ook: Meer tips vloeren

Onderwerpen:
Vloerisolatie prijs, kosten, prijzen vloer isoleren, offerte, kruipruimte isoleren, wat kost vloerisolatie?
Menu :