Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Wat zijn paneelgordijnen?

Wat zijn paneelgordijnen?


Paneelgordijnen bestaan uit brede verticale banen stof (panelen). Eigenlijk zijn het aparte gordijnen die samen een groot gordijn vormen. Paneelgordijnen zijn heel geschikt voor grote ramen, maar ze worden ook wel eens als afscheiding gebruikt.

Van breed tot heel breed

De breedte van de panelen kan sterk verschillen. Je hebt vrij smalle panelen van een halve meter, maar ook van ruim meer dan een meter. De breedste panelen van paneelgordijnen zijn ongeveer 120 centimeter breed.


Voorbeeld: Sunway paneelgordijnen

De panelen zijn aan de bovenkant dusdanig bevestigd dat ze langs elkaar kunnen schuiven. Ze draaien dus niet zoals bij lamellen. Aan de onderkant zijn ze verzwaard met een lat zodat ze mooi recht blijven hangen.

Als zonwering, gordijn of roomdivider

Paneelgordijn doen meestal dienst als raamgordijn / zonnewering, maar kunnen ook als roomdivider gebruikt worden. Ze kunnen een tussenwand vormen, die heel makkelijk geopend kan worden zodat er weer één ruimte ontstaat.

Stijlvolle raambekleding

Het grote voordeel van paneelgordijnen is hun mooie moderne uitstraling. Ze worden meestal over de hele breedte van een ruimte geplaatst en zijn zodoende vooral erg geschikt bij grote ramen of bij een schuifpui. Ze zijn te koop in transparante en verduisterende versies. Voor in de woonkamer, maar ook voor bijvoorbeeld in een slaapkamer of kantoorruimte.

Hier koop je goedkoop paneelgordijnen

Kijk op Beste Gordijnen en Raamdecoratie Kopen voor voordelige aanbieders van dit soort (en andere) gordijnen.

Zie ook: Alle raambekleding tips

Foto bovenaan: Luxaflex
Menu :