Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , » Raamdecoratie voor iedere woonstijl

Raamdecoratie voor iedere woonstijl


Bij iedere woonstijl past weer een andere raamdecoratie. Een landelijk interieur vraagt om andere raamdecoratie dan een industrieel design. En wie zijn huis romantisch inricht zal andere gordijnen kiezen dan voor de persoon die kiest voor een strak modern interieur.


Kijk op welke raamdecoratie bij jouw woonstijl voor een overzicht van mooie raambedekking voor veel uiteenlopende woonstijlen zoals industrieel, klassiek Scandinavisch, strak-modern, romantisch en landelijk.

Er wordt daarbij gekeken naar uitstraling, maar ook naar kleuren en materialen.

Verschillende raambekleding voor verschillende woonstijlen

Bij een industrieel design staat moderne strakke raamdecoratie zoals jaloezieën en shutters mooi, maar ook zware  vouwgordijnen zijn een goede optie. Donkere kleuren komen bij een industrieel design het best tot hun recht als het op raambekleding aankomt.

De populaire Scandinavische woonstijl wordt ook gekenmerkt door strakke moderne lijnen, maar hier komen lichte kleuren juist weer beter tot hun recht.


Mooi en functioneel

Hou er wel altijd rekening mee dat raamdecoratie niet alleen mooi moet zijn, maar ook functioneel. Zo wil je in de slaapkamer waarschijnlijk geen raambekleding hebben die te veel licht doorlaat.

Voorbeelden van raamdecoratie die daarbij voorbij komt zijn gordijnen, jaloezieën, roljaloezieën, plissé gordijnen, vouwgordijnen, shutters en diverse combinaties daarvan.

Kijk voor tips van raamdecoratie voor alle woonstijlen in het bovenaan genoemde artikel.

Zie ook: Alle raamdecoratie tips
Menu :